SBOTS 2016 Sample Paper for Preparation with Answers (PDF)

SBOTS 2016 Sample Paper for Preparation, Past Papers with Answers (PDF)

SBP-SBOTS(GET-FS)

October 14, 2012 

MCQs Total Marks -100

General Knowledge Question with Answer :

 

1. A common currency for the members of the Common Market in Europe is known as
Ans : Eurodollar

2. Which is the biggest toy retail chain in the world?

Ans : Toys R US

3. What is the code name given to the collective international action under UN authority to protect the Libyan people against Muammar Gaddafi?s forces?

Ans : Operation Odyssey Dawn

4. The BRIC economies are

Ans : Brazil, Russia, India,China

5. A recession is a situation when the level of economic activity (real GDP) has fallen for at least

Ans : Two consecutive quarters

6. The correct sequence of planets in the descending order of their equatorial diameter is:
A) Mars, Pluto, Uranus, Earth
B) Earth, Mars, Pluto, Uranus
C) Pluto, Uranus, Mars, Earth
D) Uranus, Earth, Mars, Pluto

Answer: D

7. The exact time taken by the earth for single rotation on its own axis is:
A) 24 hrs
B) 24 hrs 35 sec
C) 23 hrs 50 minutes 7.2 sec
D) 23 hrs 56 minutes 4.09 sec

Answer: D

8. Which of the following regions are regarded as areas of high density of population?
A) East Asia, Central and Southern Europe, Tropical Deserts
B) Amazon and Congo Basins, South East Asia, European Russia
C) Congo Basin and Indonesia, Central and Southern Europe, European Russia
D) East Asia, Southern Asia, North Western Europe

Answer: D

9. Name the capital of Iceland
A) Loma
B) Port Vila
C) Reykjavik
D) Free Town

Answer: C

10. Which country were involved in 100 year war?
A) Turkey and Austria
B) England and France
C) Palestine and Israel
D) Germany and Russia

Answer: B

11. World’s longest ruling head of government is from:
A) Switzerland
B) Cuba
C) Zimbabwe
D) New Zealand

Answer: B

12. Maximum spoken language in the world is:
A) Arabic
B) English
C) Mandarin
D) Spanish

Answer: C

13. The largest automobile manufacturing centre in the world is located at:
A) Detroit
B) Tokyo
C) Birmingham
D) Berlin

Answer: A

14. Second most populous country is:
A) Russia
B) India
C) Nigeria
D) Indonesia

Answer: B

15. The largest lake of salt water the world is
A) Baykal
B) Chad
C) Kariba
D) Caspian

Answer: D

16. Indonesia is situated in:
A) South-East Asia
B) South Asia
C) North-East Asia
D) West Asia

Answer: A

17. Denmark is Situated in:
A) Northern Europe
B) Southern Europe
C) Western Europe
D) Eastern Europe

Answer: A

18. The Industrial revolution first tool place in:
A) England
B) America
C) France
D) Germany

Answer: A

19. Who among the following was a poet of the Italian Renaissance?
A)Â Dante
B) Virgil
C) Homer
D) Rossetti

Answer: A

20. The “Communist Manifesto” was first published in:
A) German
B) French
C) English
D) Russian

Answer: A

 

Next Page

 

 

If you want to get each and every post, Just press your Keyboard (CTRL+D) to Bookmark our Website

 Follow and Join our Facebook Group Page & Social Site to Get Update daily…

 Facebook Group Page     Twitter        Google Plus

 

 

8 comments on “SBOTS 2016 Sample Paper for Preparation with Answers (PDF)

  1. مهرجانات 2017

    Hi there,I log on to your blog named “SBOTS 2016 Sample Paper for Preparation with Answers (PDF)” like every week.Your humoristic style is witty, keep up the good work..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *